الأربعاء، 25 يناير 2017

طريقة عمل كنافه تركى بالجبنه

المقادير
100 جرام سمن سايحه=2/1 كوب
4\1 كيلو كنافه مفرومه
1 فورمه 8 سم
مقادير الحشو
100 جرام جبنه موتزاريلا=2/1 كوب
100 جرام سيرب ثقيل بارد = 2/1 كوب
طريقه التحضر
- ندهن الفورمه سمن ونرص نصف كميه الكنافه ونضغط عليها كويس ونرش عليها سمن
- ونرش الجبنه فى النصف ونضع باقى كميه الكنافه ونضغط عليها كويس ونضع عليها باقى كميه السمن ونغضط عليها كويس
على النار نسوى الكنافه ولمه تستوى نقلبها على الوجه الاخرى يستوى ولمه تستوى نضيف عليها سيرب ثقيل بارد
-وتقدم وبالف هنا وشفا

طريقة عمل كنافه بالقشطه

المقادير
500جرام كنافه
250جرام سمنه =1كوب وربع سمنه
50 جرام سكر بدره =2معلقه كبيره
الشربات
500 جرام سكر=2كوب ونصف
500 جرام ماء= 2كوب ونصف
100 جم عسل جلوكوز =4معلقه كبيره
1 عصير ليمون بعد الغليان
الحشو فى النصف القشطه
نصف كيلو لبن
50 جرام سكر= 2معلقه كبيره
50 جرام قشطة=2معلقه كبيره
50 جرام نشا =2معلقه كبيره
50 جرام سحلب =2 معلقه كبيره اختيارى
طريقه عمل الشربات
نضع السكر على الماء وعسل الجلوكوز ولمه يغلى نضع الليمون
طريقه عمل القشطه
نغلى اللبن على النار ونحليه بالسكر. نذوب النشاء فى ماء بارد. عندما يغلى اللبن نضيف له خليط النشاء الذائب تماماً فى الماء نقوم بالتقليب باستمرار حتى يتماسك الخليط. نطفى عليه النار
طريقه عمل الكنافه
اولا نقطع الكنافه بسكينه او بليد قطع صغيره جد ناعمه
ثانيا نضع على الكنافه السكر البدره ونقلبهم مع بعض كويس نفلفلهم مع بعض
ثالثا نحضر الصنيه ونضع فى الصنيه كبشه سمنه من تحت ثم نضع نصف الكنافه من الكميه
رابعا نضع القشطه وندوس عليها اوى علشان تكون متسويه ثم نضع نصف الكنافه ونضغط عليها كلها
خماسا نضع باقى السمنه من فوق وتدخل الفرن على نار هاديه ولما الوجه يحمر نقلب على الجانب الثانى وتاخد وش على الجانب التانى يكون لون ذهبى
سادسا وبعد خروجها من الفرن ونسقيها بالشربات البارد الثقيل وتقدم وبالف هنا

طريقة عمل خلطة الفيجيتار المنزلي

المقادير:
نصف معلقه ببريكا (تباع لدي العطار)نصف معلقه جنزبيل مطحونربع معلقه فلفل أسود مطحوننصف معلقه فلفل أبيض مطحونمعلقه بقدونس مجففنصف معلقه كمون ناعمنصف معلقه كزبرة ناعمةنصف معلقه ريحان مجفف ومطحوننصف معلقه زعتر ناشف ومطحوننصف معلقه روزمارى مطحونمعلقه طماطم مجففةنصف معلقه بودرة ثومنصف معلقه بودرة بصلمعلقه كبيرة ملحنصف كيلو بقسماط ناعم3 ملاعق دقيق
الطريقة:
اطحني جميع هذه المكونات معا ماعدا الملح والبقسماط والدقيق، طحناً ناعماً جداً.ثم ضيفي الملح ونطحنها ثانىضيفي ملعقة كبيرة شطة حمراء إذا كنا نريده حار.ثم ضيفي التوابل على البقسماط وقلبيهم جيدًااطحني البقسماط مع التوابل والدقيق حتي يتجانس الخليط ويتداخل الطعم.احفظي خلطة الفيجيتار في علبة أو كيس محكم الغلق حتي الاستخدام

طريقة عمل خلطه البشاميل

المقادير
60 جرام زبده=3معلقه كبيره
60 جرام دقيق=3معلقه معلقه
1200 جرام لبن دافئ=6كوب
5 جرام ملح=1 معلقه صغيره
5 جرام فلفل ابيض=1 معلقه صغيره
1 عدد مكعب مرق
5 جرام جوزه الطيب = 1معلقه صغيره
طريقه التحضير
فى اناء على النار نشوح الدقيق فى سمن اول الذبده
ولمه يتحمر شوريه نضيف لبن مع التقليب المستمر حتى
الحصول على القوام المطلوب ونتبلها ملح وفلفل ومكعب
مرق ولمه يعمل بشاميل ثقيل نرفعها من على النار
وهذه الخلطه تكون جاهزه لكل أنواع البشاميل
مكرونه / كوسه / قرانبيط

طريقة عمل مكعبات مرقة الدجاج


المقادير
– دجاجة كاملة ، أو عظام الدجاج المشوي .
– مجموعة من الخضار العطرية ، بالإضافة للجزر والبصل والكرات .
– عيدان البقدونس .
– زعتر وفلفل أسود .
– كاري ، ورق الغار ، وهيل .
– ملح .
– 2 فص ثوم .
– 2 ملعقة خل .
– 2 ملعقة كبيرة دقيق .
– 2 ملعقة كبيرة سمن أو زبد .
الطريقة :
– يوضع قدر مليء بالماء على النار حتى يغلي.
– يقطع الخضار قطع متوسطة ، ويقطع البصل بحجم أكبر قليلا حيث ينضج بسرعة .
– تقطع الدجاجة لأجزاء صغيرة ، وتغسل جيدا بالدقيق والخل ، ثم تضاف للماء المغلي مع الخضار العطري والثوم وجميع المقادير السابقة .
– يترك القدر على النار حتى ينضج الدجاج .
– يرفع الدجاج من القدر ويصفى .
– يترك المرق على نار هادئة حتى يتكثف .
– يترك المرق ليبرد بعد ذلك ، ويصفى جيدا من الخضروات .
– يصب المرق في قوالب الثلج للحصول على مكعبات ، ويتم تجميدها في الفريزر لعدة شهور .
– يمكن استبدال الدجاج باللحم للحصول على مكعبات مرق اللحم .
– يمكن الحصول على مكعبات مرق أكثر كثافة ، بتقليب الدقيق مع قليل من السمن حتى يصفر لونه ، ثم يصب عليه مرق الدجاج ويقلب جيدا حتى يغلظ قوامها فترفع بعيدا عن النار ، وتترك لتبرد ثم تصب في القوالب .

بتنساني .. بقلم محمد ثابت

مسافة بنمشي نرجعها وترجع تاني تمشينا ..
عداك انت / خطاك قدام / تثور تسبق خطاوينا ..
على الرقعة مفيش الوان مفيش تمييز ..
فيه ضل ونور خطوط بالطول ..
مربع فاضي يندهلك فـ تتقدم وتكسب أرض ..
وتظهرلك خطوط بالـعرض ..
فاضلك خطوة تترقى وتبقى وزير ..
حصان بيطير / وفيل من الزحمه بيعاني ..
وقبل النطه ما بتكمل ..
بتنساني ..

الناس مانيكان .... بقلم مصطفى يوسف

الناس مانيكان
مليان الوان
بيشدك بالسلعة اللامعة
بتزغلل عينك ف الاول
بعدين تلاقيك زي الشمعة
بتنور ليهم ايامهم
وبتسهر تزرع احلامهم
تجنيهم
تطلع ف الاخر بقى مجني عليك
فطبيعي الحزن يكون زاير
وطبيعي ان انت تكون حاير
وتطلع همك ف سجاير "وبتشرب فيك"