الأربعاء، 25 يناير 2017

طريقة عمل خلطه البشاميل

المقادير
60 جرام زبده=3معلقه كبيره
60 جرام دقيق=3معلقه معلقه
1200 جرام لبن دافئ=6كوب
5 جرام ملح=1 معلقه صغيره
5 جرام فلفل ابيض=1 معلقه صغيره
1 عدد مكعب مرق
5 جرام جوزه الطيب = 1معلقه صغيره
طريقه التحضير
فى اناء على النار نشوح الدقيق فى سمن اول الذبده
ولمه يتحمر شوريه نضيف لبن مع التقليب المستمر حتى
الحصول على القوام المطلوب ونتبلها ملح وفلفل ومكعب
مرق ولمه يعمل بشاميل ثقيل نرفعها من على النار
وهذه الخلطه تكون جاهزه لكل أنواع البشاميل
مكرونه / كوسه / قرانبيط

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق